a

Elérhetőségeink

Székhely: 4031 Debrecen, Szoboszlói út 67.
Telephely: 4031 Debrecen, Szoboszlói út 67.
E-mail: info@civis-szek.hu
Telefonszám: +36-30-791-1038

Új év, új kezdet?

2021.01.03. | Hírek

Új év, új kezdet?

jan 3, 2021 | Hírek

Az elmúlt napokban – ha nem is vérre menően –, de kisebb fajta vitát láttam kibontakozni ennek a mondatnak a megítélése körül.

Igen, gondolhatnánk, hogy, hogy nem, de éppen csak ebben nem értünk egyet. Ugyanis két táborunk van: az egyik tábor alig várta, hogy új év legyen, mindent is megfogad, szépen pontokba szedve, akár még le is írva. Ezek a klasszikus fogadalmaktól, akár az extrém fogadalmakig terjedhetnek.

Aztán a másik csoportunk úgy van vele, hogy bárminek a változása, illetve megváltoztatása nem dátumhoz kötött. Köszönik szépen ők jól vannak, nem zavarja őket az újév.

 

Vagy így, vagy úgy, de el kell ismernünk, hogy mindkét csoportnak igaza van. Hiszen adhat egyfajta hajtóerőt, ha gyakorlatilag, mint egy tiszta lapra elkezdhetünk írni. Azért egy év nem kevés, főként 2020-ban olyan dolgokat kellett megtapasztalnunk, amire nem is gondoltunk és nincs abban semmi rossz, ha valaki az új évvel, kezd új életet is akár.

Ugyanakkor látjuk, hogy bár hosszú volt, de rövid is, hiszen ahogy elszaladt a karácsony a szilveszter, egy év is így telik el.

Csupa-csupa ellentmondás, csak úgy, mint maga az élet. Egyszer rövid, egyszer hosszú, egyszer kevés, egyszer sok. Mennyi nézőpont és mennyi igazság.

Nálunk, vállalkozóknál az időintervallumokat minimum negyedévben mérik, de inkább évben, sőt inkább 5-7 évben is. Egy vállalkozás kezdete óta eltelt ötödik évben, azért érdemes megnézni, hogy egyáltalán megéri e tovább folytatni.

 

Ilyen szempontból a mi helyzetünk „egyszerű” hiszen nem napról napra tervezünk, nem is hónapról hónapra. Amit csinálunk, azt érdemes években mérni, hiszen van egy jó és releváns eszközünk arra, hogy enyhítsünk azon embertársaink problémáin, akik kihívással néznek szembe. Ez nem egynapos munka, így érthető, hogy miért tervezünk hosszabbtávra.

 

Ennek a tervnek az egyik fontos alappillérét sikerült még karácsony előtt leraknunk. Alappillérnek vagy fundamentumnak nevezzük a mi olvasatunkban azokat a dolgokat, amelyek meghatározzák az identitásunkat, amikből nem szabad engednünk.

Ilyen a valós segítség, a minőség, a proaktivitás, a gyors reagálás. Ezen dolgok összességéből szinte egyenesen következett, hogy hosszú és kemény munka után, a Civis Szociális Étkezési Központ karácsonyfája alá került – sikeres auditálás után – az ISO 9001:2015 szabvány szerinti minőségirányítási rendszer.

Ezzel immár úgymond hivatalos formába is dokumentálva lett a felelősségvállalásunk, olyan szempontból, hogy folyamatos kontrollt alkalmazunk, folyamatosan fejlesztéseken törjük a fejünket. Még erősebb az elköteleződésünk a minőségi megfelelőségnek és elsősorban ügyfeleink által felénk támasztott követelményeknek minél magasabb szinten akarunk megfelelni.

Miattuk.

Miattunk.

És a szociális ágazat egészének megítélése miatt. Mert attól, hogy valami szociális, attól még lehet minőségi. Ebben hiszünk.

BÚÉK (Boldog Új Évet Kívánunk!)

BÚÉK (Bármikor Új Életet Kezdhetsz!)

Kinek, hogy.

Legyen olyan évünk, amely mindannyiónk számára megfelel és ezen dolgozzunk. Közösen. Csak úgy megy.

Tanusitvany

#melegételmindennap

Megosztás

Megosztom a facebookon.

Megszakítás